16 авг. 2011 г.

Чи знаєте ви?

  "На уроках математики сумно, нудно," - інколи можна чути від наших учнів і не тільки. Вчитель перш за все має на меті дати дітям базові знання, розвинути їх вміння та навички з тієї або іншої теми. Але ми не повинні забувати, що учням на уроці повинно бути цікаво. Нижче наведено цікаві факти, які зможуть розбавити наші уроки. А також пропоную в коментарях доповнити відомими  Вам, шановні гості,  фактами.

11 авг. 2011 г.

Підсумки Міжнародної учнівської математичної олімпіади

    В Амстердамі проходила Міжнародна учнівська олімпіада з математики, в якій брали участь 564 талановитих учнів. Нашу країну на цих змаганнях представляли 6 учнів і всі вони здобули медалі.
 По закінченні цієї олімпіади Україну запросили на І Європейську олімпіаду для дівчат. European Girls’ Mathematical Olympiad відбудеться у Великобританії у 2012-му році. Дуже приємна пропозиція.
Джерело: ІА «Світ освіт»

7 авг. 2011 г.

10 заповедей успеха ( по материалам книги Ицхака Пинтосевича )

  Совсем недавно нашла интересный для себя материал. Как часто человек в нашей нелегкой действительности ищет виноватых в том, что у него не получилось. Вот она заветная мечта - протяни руку, и успех у тебя в кармане. Но нет, что-то мешает. И вот здесь начинается "самокопание", обвинение других. Многие психологи и не только пытались разобраться в вопросах успешности личности. Надеюсь найденный мною материал станет интересен моим читателям и поможет в достижении своих жизненных целей.