4 сент. 2012 г.

Тренуємо свою увагу


На уроках математики і не тільки дуже важливим стає факт, яким рівнем розвитку довільної уваги володіють учні. Пропоную  вправу, взяту з книги Л.М. Фрідмана "Вчися вчитися математиці".
З її допомогою можна не тільки перевірити рівень розвитку уваги, але й тренувати його. І хоча вона пропонується для учнів, їм може скористатися людина будь-якого віку

Зробіть із щільного паперу або картону 6 карток з таблицями, представленими на малюнках. У кожній таблиці написані числа від 1 до 25 в безладді. Вам необхідно уважно розглянути таблицю і відшукати всі числа по порядку від 1 до 25. Час, витрачений на пошук, потрібно фіксувати за секундоміром або годинником із секундною стрілкою.


Якщо ви витрачаєте на кожну таблицю не більше 30-35 с, то у вас розвинене увагу, якщо ж більше, то слабо. Простежте також, як змінюється витрачається вами час від таблиці до таблиці. Якщо воно різко змінюється, то у вас нестійка увага.


За допомогою цих таблиць можна тренувати свою увагу. Для цього треба через деякі проміжки часу, не менше години, повторювати роботу з цими таблицями. Якщо поступово по мірі тренування витрачається час скорочується і при переході від таблиці до таблиці не змінюється істотно, значить, увагу вашу розвивається.


Коли ви досягнете, що на кожну таблицю ви будете витрачати не більше 15 с, то можете вважати, що розвинули свою увагу цілком достатньо.

   
Бажаю успіху!
За матеріалами блогу Така різна математика

Комментариев нет:

Отправить комментарий