31 янв. 2014 г.

Математична вікторина .Питання 4.

Відповідь на питання 2.

Шановні учасники! Першою відповідь на питання 2 дала Ширалієва А.(7-А), більш повну Васищенко Ю. (8-Б). Тому їм нараховується по 10 балів.

Мова йдеться про Піфагора. Теорему Піфагора називали «ослячим мостом». Учнів, що запам'ятовували теорему без розуміння, називали віслюками, оскільки вони не могли перейти через міст - теорему Піфагора.
Піфагорійська школа- це був одночасно і релігійний союз, і політичний клуб, і наукове товариство. Учні цієї школи зобов’язувались вести так званий піфагорійський спосіб життя. Кожен , хто вступав до союзу , відмовлявся від власності на його користь, зобов'язувався не проливати крові, заборонялося навчати інших за винагороду.Піфагор і всі учні були працелюбні. Як розповідають легенди, учнів Школи завжди можна було впізнати за їх зовнішнім виглядом і благородній поведінці. Проте і вигляд, і поведінка були лише наслідком поглядів філософів на людську душу і її безсмертя. Піфагорійці вели особливий спосіб життя , у них був свій особливий розпорядок дня .
Прокинувшись , вони проробляли мнемонічні вправи, що допомагають запам'ятовувати потрібні відомості , а потім йшли на берег моря зустрічати схід сонця , обмірковували справи стоячи перед -нього дня , після чого робили гімнастику і снідали . Увечері відбувалося спільне купання , прогулянка , вечеря , після чого литу богам і читання . Перед сном кожен давав собі звіт про минулий день .

Питання 4.

Перша в світі жінка-професор математики , член – корреспондент Петербурзької Академії наук. Першими підручниками для неї стали листи лекцій з математики М.Остроградського, якими були обклеєні стіни дитячої кімнати. В п’ятнадцятирічному віці вже брала уроки з вищої математики.

Про кого йдеться мова? Чому цій особистості майже за рік прийшлося вивчити шведську мову? Які літературні твори належать цій жінці?

Відповідь відправляйте повідомленням Єфремовій Людмилі Олексіївні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий